Arkitektrådgivning tegnestue aalborg arkitekttegnet hus

Du tænker måske som så mange andre: ”Et arkitekttegnet hus er da for dyrt.” Heldigvis behøver man ikke at være millionær hos Arkitektfirmaet Bundgaard. Et arkitekttegnet hus fra Arkitektfirmaet Bundgaard kan man i mange tilfælde godt få råd til. Der er nemlig mange muligheder og flere prisklasser.  

Heldigvis behøver man ikke at være millionær

Du kan godt få bygget et arkitekttegnet hus uden at være millionær. Generelt kan man sige, at et standard arkitekttegnet hus typisk koster omkring 14.000,00-17.000,00 kr./m2 at få bygget. Er der terrænspring på din grund, eller hvis du forventer en såkaldt super lavenergibolig eller et passivhus, ligger prisen på ca. 16.000,00-20.000,00 kr./m2. Disse tal er inklusive moms.  

Der er forskel på, at hvad det koster at bygge et hus i de forskellige regioner. Man kan sige, at Vestjylland har billigere priser, og København har dyrere priser. Du kan derfor overveje at bestille en entreprenør fra Vestjylland til at bygge din bolig. Du bor måske i et område, som har højere kvadratmeterpriser, når der skal bygges. Det betaler sig som regel at importere en håndværker fra Vestjylland til andre landsdele på grund af prisforskellen. I nogle områder bliver der jo bygget til højere kvadratmeterpriser.

Hvis du ønsker det, kan Arkitektfirmaet Bundgaard hjælper gerne med at finde de rette håndværkere til dit projekt. Både kvalitet og prisniveau skal ligge inden for rimelighedens grænser. Sammen kan vi se på, hvad det koster at bygge i dit område. Vi kan også se på, om du kan spare noget hos en vestjysk håndværker osv.

Måske drømmer du om en eksklusiv villa, så ligger kvadratmeterpriserne på kr. 20.000,00-25.000,00. Det er mange penge for flertallet. Man kan overveje at indhente tilbud fra en vestjysk entreprenør. Der findes prisoptimerede byggerier, hvor man kan bygge til lavere priser. Man kan komme ned omkring 12.500,00 kr./m2 for helt enkle enfamilieshuse eller tæt, lavt byggeri.  Du kan reducere omkostningerne til dit byggeri, hvis du selv maler, lægger gulve m.m.

Overvej, hvor meget tid du kan bruge på det samt dine praktiske evner. Du kan også forberede til en fremtidig tilbygning. Så får du dit drømmehus noget før, og kan glæde dig til den kommende tilbygning. Det er klogt at se på kvaliteten og det funktionelle i stedet for arealstørrelse samt kvadratmeterpris. Du får dermed en mindre og bedre indrettet bolig i fornuftig kvalitet. Så får du mest muligt for pengene.