Bangsbo Strand Kirke
Sognegård Bangsbo Strand 550 m2 2018

​Projektet omhandler en om- og tilbygning til Bangsbo strand sognegård, samt forslag til indvendig renovering af kirkerummet. Arkitektfirmaet Bundgaard blev valgt som totalrådgiver på projektet, med opgaven at skabe et større og bedre sammenhængende kirkecenter med et fælles kirketorv, nye kontorer og mødelokaler, kælderrum samt større køkken og omklædningsfaciliteter for personalet.

Sognegård

Tilbygningen til sognegården består i 330m2 i stueplan samt et kælderareal på 220m2. Den nye indgang er placeret med et centralt kirketorv der binder kirke og sognegård sammen. Tilbyg​ningen består i stueplan af fire nye kontorer, to nye mødelokaler samt kopirum, boks og elevator til kælderen. Kælderen indrettes med omklædning til personale samt depotrum. Den eksisterende sognegård ombygges delvist med større køkken og personalerum. Facaderne på den nye sognegård holdes i stilen med kirken og den eksisterende sognegård, og er derfor hvide vandskurede vægge. Bygningen er opdelt i 3 ”fritliggende” bygninger med ensidig taghældning, forbundet af en fordelingsgang i forlængelse af kirketorvet med et fladt mellemtag. Et simpelt udtryk med ensidig taghældning og store vinduespartier er valgt som et tidløst design, der tilfører bygningen naturligt dagslys og samtidig komplementerer den eksisterende bygning stilmæssigt.

Forslag til indvendig renovering af kirkerummet

Forslaget til indvendig renovering af kirkerummet omhandler nye klinkegulve samt ny indretning af den forreste del af kirkerummet, for at skabe større fleksibilitet. Der er designet nyt knæfald og alterbord i et tidløst design der komplementerer den eksisterende indretning af kirkerummet. Den nye indretning danner rammerne for et moderne kirkerum der kan bruges til mange forskellige typer arrangementer i fremtiden.